Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybolov v kaňonu- Ledce 2012

31. 5. 2012

 Tak už to konečně mohu prozradit. Už jsme totiž zase zpátky ve škole.

V neděli odpoledne jsme se přesně podle instrukcí začali řadit na zastávce a v půl čtvrté vyrazil konvoj směr Rožďalovice. Tam se napojil zbytek aut a jelo se. Cestou jsem se snažila auta spočítat, ale když jsem došla k číslu 20, opět zatáčka a mohla jsem počítat znovu. 

U Ledců na tajném místě už nás čekela otevřená závora a celá naše kolona vnikla do kaňonu. Rodiče pomohli dětem vyložit věci, postavit stany a odjeli domů. Nám začal ten pravý dvoudenní rybářský maraton. Soutěžili jsme ve třech družstvech - Generačky, Ročkové a Potěr. S velkou převahou zvítězili Ročkové - 1130 bodů, 2. místo Generačky -  517 bodů a 3. místo nejmenší Potěr-  245 bodů.

Největší ryby, které byly zdolány a vytaženy na břeh:

amur 98cm  11,80kg  - Andrea

kapr 83cm - Jarda  12kg

kapr 81 cm nevážen -Tomáš Borůvka

kapr 76cm a 70cm Vojta Martinec

dále následovali kapři kolem 60cm, okouni, cejni, plotice, jeden tloušť a jeden úhoř.

Nádherná rybačka, úžasný revír. Děti nám dokázaly, že i když doma to tak někdy nevypadá, umí se sami o sebe postarat, starší kamarádi opečovávali ty mladší a dohromady jim to opravdu klape.

Po celo dobu jsme si vařili v polní kuchyni, nejčastěji u nádobí jsme měli malou Karolínku, neboť prý je v kuchyni zvyklá. O naše zdraví se starala sestřička Lucie, ošetřovna U Mamlasáka byla vždy připravena. Noční hlídač Vráťa hlídal ve dne v noci a bavil nás svými vtípky. Servisman Miloš měl letos nějak méně práce, neboť se děti snažily prut sami rozmotat a téměř všichni ho umí i perfektně navázat.

Výprava se vydařila, počasí přálo, děti perfektní, ryby úžasné.... Co dodat... Děkujeme rodičům, že dětem umožnili výlet, vážíme si Vaší jakékoliv pomoci. Petrův zdar, Andrea a Jarda.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Rybolov v kaňonu, Ledce 2012